حدود 9 سال پیش، وقتی سر کلاس علوم دوم راهنمایی با مهدی مباحثات خیلی داغ کتبی فوق درسی! داشتیم از روشهای مختلفی برای رد وبدل کردن مباحثاتمون استفاده می کردیم. معمولاً روی برگه های کتاب نظریاتمون رو مینوشتیم و از مدتی که سر کلاس بودیم حداکثر! استفاده رو میبردیم!
یه بار واسه اینکه هم یه خورده مهدی رو سرگردونش کنم، هم یه خورده کلاس!! گذاشته باشم، کلی اراجیف (مربوط به همون مباحثات) سر هم کردم و خیلی سریع با حروف لاتین رو کتاب نوشتم و دادم به مهدی. برخلاف انتظارم خیلی سریع مهدی به همون سبک جوابمو داد!
و اینچنین بود که در زندگی ما دو نفر این دستورخط مزخرف اختراع شد! نمی دونم چرا تا مدتها فکر میکردیم این کدگذاری جدید یه روش رمزنگاری مناسبه برای تبادل اطلاعات سری بین ما دو تا!؟
...
مدتها گذشت! وقتی حدود 5 سال بعدش با اینترنت و یاهو مسنجر (رحمت الله و لعنت الله علیه) آشنا شدم، بعد از اینکه بارها به واژه فینگلیش برخوردم تازه فهمیدم این همون چیزیه که دوران جوونی اختراع! کرده بودم. ظاهراً دیگران هم ذکاوت لازم برای اینجور اختراعی رو داشتن!
...
حالا وقتی که نگاه می کنم می بینم از 30 تا sms ی که همین الان تو پیامهای ورودیمه 24تاشون فینگلیشه، حالم بد میشه. می مونم چی بگم وقتی یکی شعر حافظ رو واسم فینگلیش میفرسته! وقتی تو یاهو off چک میکنم، حالم به هم میخوره وقتی آف فینگلیش می بینم. اینجا که دیگه محدودیتی هم نیست! مشکل پشتیبانی نداره! خداییش ایمیل فینگلیش دیگه نوبره، آخرشه. احتمالاً اگه اصل 15 قانون اساسی نبود، تا حالا مکاتبات اداری هم فینگلیش می شد! چرا؟ نمی دونم!
...
وقتی فکرشو میکنم کشورایی مثل ترکیه و ... رسم الخطشون رسماً عوض شده (البته با کلی هزینه دوست داران! فرهنگ اون کشورها) و شده یه چیزی مثل فینگلیش (البته فکر کنم باید برای اونا بگیم تینگیلیش)، این بدحالی خیلی وخیم میشه (یه چیزی تو مایه های پیپیشل!). نمیدونم این موضوع جزء دغدغه های شما هم هست یا نه. فینگلیش به من که دیگه اصلاً حال نمیده. تا حالا یک sms غیر فارسی هم نفرستادم چه برسه به آف و ایمیل فینگلیش!
...
دیگران هم این مطلب رو گفتند، البته خیلی پخته تر:
...
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس: «فینگلیش» به خط فارسی ضربه میزند.
جمعی از استادان زبان و ادبیات فارسی در بیانیه هشداردهندهای، از وضع خط فارسی در فضای کامپیوتر و ارتباطات سیار، ابراز نگرانی، و بر ضرورت صیانت ازاین خط تاکید کردهاند.: «خط فارسی یکی از مؤلفههای مهم وحدت و هویت ملی، و پلی است که نسلهای گذشته و حال را به یکدیگر پیوند میدهد. در طول تاریخ، بزرگترین دانشمندان، عارفان و شاعرانایرانی، آثار ارجمند خویش را به کمکاین خط به حافظه تاریخ سپردهاند و هزاران خوشنویس چیرهدست، اوج زیبایی و هنر را در پیکره آن به یادگار نهادهاند.»
ریاضی دبیر شورای عالی IT کشور: زبان فارسی را در موبایل و اینترنت جایگزین میکنیم.
باز هم فینگلیش؟!